Sådan vælger du den helt rigtige LED pære

Der er forskellige aspekter, der er vigtige at tage højde for, når det kommer til at vælge den helt rette LED pære. Du skal først og fremmest kigge på pærens Lumen. Der er mange mennesker, der tror, at man skal kigge efter pærens Watt, og sådan er det også, hvis man skal købe en glødepære eksempelvis, men altså ikke en LED pære. Her skal du i stedet kigge efter pærens Lumen-værdi, og her gælder det, at 800 Lumen svarer til 60 Watt, men man skal i forbindelse med dette være særligt opmærksom på, at der godt kan være tale om to forskellige Lumen-værdier, selvom der er tale om den samme Watt-værdi.

Se og køb de bedste LED pærer og spots i vores webshop.

Vær opmærksom på farvetemperaturen

LED pærer

Ydermere er det også en rigtig god idé at være særligt opmærksom på LED pærens farvetemperatur, også kaldt for Kelvin værdien. Denne værdi angiver, hvor koldt eller varmt selve lyset fra LED pæren er. Det gælder i forbindelse med dette, at størstedelen af danske LED pærer har en værdi på 2700 Kelvin, mens de ligger på omkring 3000 Kelvin, såfremt du køber en standard LED pærer i eksempelvis Sydeuropa. Du bør derfor være opmærksom på dette, hvis du køber LED pærer uden for Danmark.

Kig efter LED pærens RA-værdi

Det er herudover godt at holde øje med LED pærens RA-værdi, da denne skala angiver, hvor god den pågældende pære er til at gengive farve. Det er netop RA-værdien, der er hovedårsagen til, hvorfor man aldrig bør gå efter de billigste pærer, man kan finde på markedet, men at det rent faktisk kan svare sig at gå efter en lidt dyrere pære af god kvalitet. Man bør som hovedregel aldrig vælge en pære, der har en RA-værdi under 80, da det i så fald vil resultere i et meget grimt lys.

Se efter pærens levetid, og vælg kun kendte mærker

Ydermere bør du være særligt opmærksom på levetiden på LED pæren, og her gør det sig gældende, at en LED pære har en levetid på helt op imod 30.000 timer, som du kan læse mere om på denne guide fra 2020 om LED pærer, hvilket er utroligt meget. Herudover bør du altid købe LED pærer fra velkendte mærker, såsom Osram, Megaman, Philips, GN-Belysning osv. Det forholder sig nemlig sådan, at der desværre er rigtig mange producenter på markedet netop nu, der snyder deres kunder ved at reklamere for forskellige ting, som produktet slet ikke overholder, herunder levetiden på pæren.

Sørg for at lampen har en fremtidssikret fatning

Endelig skal du naturligvis også sørge for, at den lampe, som pæren skal kunne sidde i, er udstyret med en fremtidssikret fatning. Det vil med andre ord sige, at du skal kunne omdanne pæren til en LED pære, såfremt lampen er lavet til en halogen- eller glødepære.

Det er ikke altid helt nemt at finde ud af, hvilken type pære man bør investere i, især ikke når der er tale om en LED pære frem for en ganske almindelig glødepære, som man har været vant til så længe. Såfremt du sørger for at overholde alle disse råd, er du højst sandsynligt garanteret den helt rette LED pære, som du vil kunne få glæde af i mange år fremover.