Sådan monterer du dine LED bånd

35297 Visninger

Sådan monterer du dine LED bånd  

  
  1.        Rengøring
  2.        Montering
  3.        Falder den ned?
  4.        Opsætning med Aluprofil

 

Skal jeg til at gøre rent?

Ja, for når du skal sætte LED strip op, er det vigtigt at overfladen den skal monteres på er ren. Urenheder vil øge risikoen for at strippen vil falde ned. Derfor er det vigtigt at rengøre, afspritte (hvis overfladen kan tåle det) og lade det tørre inden opsætningen finder sted, og gør det hellere en gang for meget end for lidt.

montering af led baand

Hvordan monterer jeg mine nye LED bånd?

Strippen kommer ofte med tape på bagsiden. For at tapen skal holde bedst muligt, er det vigtigt at overfladen den skal monteres på er helt ren og jo mere jævn overfladen er desto bedre holder strippen sig fast. Når strippen påmonteres skal strippen sidde helt tæt til overfladen. Hvis der er områder hvor strippen ikke sidder helt tæt, vil den hurtigere løsne sig fra overfladen.

Hvis strippen ikke kommer med tape på bagsiden kan man bruge noget silikone eller lim til at påmontere strippen.

Vi anbefaler altid at teste opsætningen inden at du monterer det permanent.

Du finder vores LED strip her.

 

Min LED strip er faldet ned, hvad gør jeg?

Hvis LED strippen falder ned og tapen ikke vil klistre længere, er det muligt at påsætte ny tape. Hvis man har ujævne overflader kan det være nødvendigt at bruge en anden type tape der er mere egnet til den specifikke overflade.

Den bedste løsning er at få den gamle tape af strippen og overfladen inden man påsætter den nye tape, men det kan næsten altid løses ved at påsætte den nye tape over den gamle på strippen.

Dobbeltklæbende tape kan købes i diverse byggemarkeder, i mange forskellige typer og størrelser.

 


aluprofiler til led band

Kan jeg bruge aluprofiler?

Ja, det kan du. Aluprofiler har mange fordele, da de nemt kan monteres med skruer i overfladen, de ser stilrene ud og oftest fås med flere forskellige covers så du kan vælge det look du ønsker. Valg af cover har også stor betydning for om LED’erne er helt synlige eller skjulte.

Derudover er aluprofiler lavet i aluminium og er glatte på indersiden, det betyder at de er gode til at tage imod tapen fra strippen så den sidder godt fast.

Aluprofiler findes i mange forskellige modeller fra skrå vinklet, nedsunket og til mere traditionelle firkantede versioner. Det vigtigste man skal kigge efter er den indvendige størrelse på aluprofilen så du er sikker på at der er plads til LED båndet i profilen.   

Du finder vores udvalg af Aluprofiler her.

Relateret til: LED Strip